Pre silnú búrku museli hasiči v Česku evakuovať stovky detí

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Foto: Thinkstock

Praha 29. mája (WebNoviny.sk) – V dôsledku silnej búrky museli hasiči v obci Jílovice v okrese Hradec Králové na severovýchode Česka evakuovať v sobotu z miestneho ihriska vyše 400 detí ohrozovaných lokálnymi záplavami.

Voda spôsobila materiálne škody aj v štyroch susedných dedinách a zatopila niekoľko objektov, informoval dnes spravodajský server denníka Mladá fronta DNES. V Jíloviciach sa konala v sobotu popoludní súťaž detí a mládeže v požiarnom športe. Ihrisko však začalo byť ohrozované miestnymi záplavami a vyrazili k nemu jednotky profesionálnych i dobrovoľných hasičov.

„Veľkí“ hasiči evakuovali „malých“ hasičov do budovy školy v Českom Meziříčí, okres Rychnov nad Kněžnou, kde si ich neskôr vyzdvihli ich rodičia. Pri záchrannej akcii nebol nikto zranený.

Lokálne povodne zaplavili v uvedenom regióne desiatky pivníc, v dvoch desiatkach prípadov vnikla voda aj do obytných priestorov. Hasiči tam museli evakuovať zhruba desiatku ľudí a dvom ľuďom bolo dokonca treba zaistiť náhradné ubytovanie, povedal pre spravodajský portál iDNES.cz hovorca královohradeckých hasičov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia