Za posledné dni zomrelo v Stredozemnom mori 700 utečencov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Utečenci
Foto: SITA/AP

Pozzallo 29. mája (WebNoviny.sk) – Úrad vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR) sa domnieva, že možno až vyše 700 migrantov sa v priebehu posledných niekoľkých dní utopilo v Stredozemnom mori južne od Talianska, keď stroskotali na svojich plavidlách.

Ako pre agentúru AP povedala telefonicky hovorkyňa UNHCR Carlotta Samiová, odhadom 100 ľudí plaviacich sa na pašeráckom člne je nezvestných od stredy, keď sa ich plavidlo prevrhlo do morských vôd.

Ďalších približne 550 je nezvestných od štvrtka rána; tiež sa plavili na člne prevádzkovanom pašerákmi, ktoré sa prevrátilo do mora. Podľa Samiovej slov utečenci tvrdia, že v plavidle bolo asi 670 ľudí, loďka nemala motor a predtým, než sa potopila, ju vliekla za sebou iná, takisto pašerácka loď.

Približne 25 osôb z tohto stroskotaného plavidla sa zachránilo samo, 79 ďalších zachránili člny pobrežnej hliadky a z vôd Stredozemného mora vytiahli 15 mŕtvych tiel. Samiová dodala, že v piatok vytiahli z iného stroskotaného plavidla 45 mŕtvych tiel a mnoho ďalších ľudí je nahlásených ako nezvestných.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia