Bruselské letisko otvára terminál, kde sa odpálili teroristi

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Teror v Bruseli: Výbuchy otriasli letiskom a metrom
Letiskom Zaventem v Bruseli v utorok krátko pred 08.00 h SEČ otriasli najmenej dve explózie. Očití svedkovia lokalizovali miesto explózie do odletovej haly, kde sa registrujú cestujúci na medzinárodné lety, najmä do USA. Cestujúcich z letiska evakuovali autobusmi. Brusel, 22. marca 2016. Foto: RTL via AP

BRUSEL 31. mája (WebNoviny.sk) – Takmer dva a pol mesiaca po teroristických útokoch v Bruseli sa skončí provizórne odbavovanie väčšiny cestujúcich v separátnych priestoroch na tamojšom letisku.

Od 2. júna budú kontroly opäť prebiehať v hale, ktorá bola vážne poškodená pri útoku z 22. marca, oznámil v pondelok prevádzkovateľ letiska na stránke brusselsairport.be.

Obrazom: Teroristický útok v Bruseli

Už niekoľko je v platnosti nový letový poriadok, ktorý umožnil zvýšiť počet odletov z 22 na 28 za hodinu. V nadchádzajúcich týždňoch počet odletov vzrastie na 44, aby bol uspokojený zvýšený dopyt v letnom období.

Vzhľadom na optimalizáciu prevádzky terminálu sa väčšina cestujúcich dostane od vstupu na letisko k ich lietadlu za menej ako 60 minút, čo je takmer rovnako rýchlo ako pred útokmi. V priebehu júna bude znovu otvorený prístup na letisko od vlakovej stanice.

Pri marcových útokoch v Bruseli sa islamistickí teroristi vyhodili do povetria v odletovej hale letiska v Zaventeme a v stanici metra Maalbeek/Maelbeek, pričom zahynulo 32 ľudí. Letisko bolo uzavreté asi dva týždne.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia