V meste Ventimiglia zlikvidovali neoficiálny tábor utečencov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Utečenci
Mnohí z obyvateľov prímorského mestečka Ventimiglia poskytovali migrantom z tábora bezplatne jedlo, pokrývky a ďalšiu pomoc. Foto: SITA/AP

RÍM 31. mája (WebNoviny.sk) – Talianske orgány zlikvidovali v pondelok neoficiálny stanový tábor migrantov v meste Ventimiglia ležiacom pri francúzskych hraniciach.

Migranti z Eritrey a ďalších afrických krajín, ako aj z Pakistanu a Bangladéša tam táborili týždne až mesiace v nádeji, že sa im podarí prejsť do Francúzska tak, aby sa vyhli kontrole osobných dokladov.

Starosta mesta vydal príkaz na odstránenie stanov. Polícia v pondelok zhromaždila migrantov na identifikáciu. Maloletých presunula do miestnych centier sociálnych služieb. Vo Ventimiglii mohli zostať iba dospelí, ktorí majú doklady oprávňujúce ich na poskytnutie medzinárodnej ochrany, uviedla agentúra AP.

Talianska agentúra ANSA informovala, že asi 95 migrantov presunuli do utečeneckých centier v Bari na juhu Talianska a v Catanii na Sicílii, odkiaľ ich budú repatriovať. Mnohí z obyvateľov prímorského mestečka Ventimiglia poskytovali migrantom z tábora bezplatne jedlo, pokrývky a ďalšiu pomoc, dodala AP.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia