Ruské bombardéry zničili ropné zariadenia Islamského štátu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Foto: SITA/AP

Moskva 1. júna (WebNoviny.sk) – Ruské stíhacie bombardéry Su-34 zničili pri sýrskom meste Rakka ilegálne ropné zariadenia, ktoré prevádzkovala teroristická organizácia Islamský štát (IS). Informovala o tom dnes agentúra TASS s odvolaním sa na utorkový bulletin ruského Centra pre zmierenie znepriatelených strán v Sýrii.

„Ruská letecká skupina v Sýrii pokračuje vo svojej misii, ktorej cieľom je oslabenie ekonomickej bázy teroristov z Islamského štátu. A tak bombardéry Su-34 zničili ilegálne zariadenia teroristov na produkciu ropy pri meste Saura, ktoré leží 42 kilometrov juhozápadne od Rakky,“ uvádza sa v bulletine.

Rusko podniká v Sýrii nálety na pozície teroristov z IS a Frontu an-Nusra (odnož medzinárodnej teroristickej siete al-Káida) od 30. septembra 2015 na žiadosť sýrskeho prezidenta Bašára Asada.

Sýrska armáda s podporou ruského letectva oslobodila približne 400 obcí; nelegálny obchod s ropou, ktorý slúžil teroristom ako hlavný zdroj príjmov, dostal silnú ranu a kľúčové kanály dodávok zbraní a munície pre teroristov boli zablokované, dodal TASS.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie Islamský štát