Francúzsko žiada Belgicko o vydanie podozrivých teroristov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Belgicko posilňuje bezpečnosť, atentátnik má byť v Bruseli
Foto: SITA/AP

Brusel 3. júna (WebNoviny.sk) – Francúzske úrady požiadali Belgicko, aby im vydalo päť podozrivých osôb vrátane Mohameda Abriniho, jedného z podozrivých v prípade vlaňajších teroristických útokov v Paríži a tohtoročných v Bruseli. Informovala o tom v piatok agentúra AP s odvolaním sa na belgickú prokuratúru.

Obrazom: Teror v Bruseli: Výbuchy otriasli letiskom a metrom

Abrini, ktorého zatkla belgická polícia 8. apríla, sa priznal, že je jediným žijúcim atentátnikom, ktorému sa podarilo ujsť z bruselského letiska po koordinovaných bombových útokoch. Na päticu podozrivých bol vydaný európsky zatykač na žiadosť francúzskych bezpečnostných úradov.

Obrazom: Teroristický útok v Paríži

Všetci muži sú momentálne v belgickej väzbe a sú obvinení z účasti na teroristických vraždách v spojitosti s parížskymi útokmi. Abriniho konkrétna úloha v tomto prípade však nie je známa. Pred incidentom ho videli s kľúčovým podozrivým Salahom Abdeslamom a jeho odtlačky prstov i stopy DNA sa našli v automobile použitom počas útokov, ako aj v bruselských úkrytoch teroristov. Abdeslam, ktorého zadržali v Bruseli, je už vo francúzskej väzbe.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia