Ničivé záplavy v Západnej Virgínii zabili najmenej 24 ľudí

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Ničivé záplavy sužujú Západnú Virgíniu
Záplavy zanechali po sebe materiálne škody aj obete na životoch. Foto: SITA/AP

Washington 26. júna (WebNoviny.sk) – Najmenej 24 ľudí prišlo o život pri záplavách, ktoré v americkom štáte Západná Virgínia spôsobili výdatné dažde. Informovala o tom dnes agentúra DPA, ktorá dodala, že guvernér Earl Ray Tomblin vyhlásil v štáte výnimočný stav. Uviedol, že terajšie záplavy by mohli byť najhoršie za posledných 100 rokov.

Prezident USA Barack Obama medzičasom podpísal dokument, ktorým uvoľnil financie z federálnych fondov na pomoc záplavami postihnutému štátu.

Finančná pomoc je určená v prvom rade na dočasné ubytovanie a opravy poškodených budov, nízko úročené pôžičky a ďalšie projekty, ktoré fyzickým i právnickým osobám pomôžu prekonať následky prírodného nešťastia.

Západnú Virgíniu vo štvrtok zasiahla brázda nízkeho tlaku, ktorá do oblasti priniesla 25 centimetrov dažďových zrážok, čo následne viedlo k mohutným záplavám, zosuvom pôdy a bahna. Zničené boli cesty i železničné trate a odplavených bolo viacero mostov.

Varovanie pred povodňami úrady odvolali v piatok, keď sa za pomoci Národnej gardy začalo s odstraňovaním následkov výčinov počasia.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Barack Obama