Pád výťahu v nákupnom centre v Dháke usmrtil niekoľko ľudí

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Výťah
Keďže výťah bol v rekonštrukcii, pacienti ho nemohli používať a tak k ich ohrozeniu nedošlo. Foto: ilustračné, Thinkstock

Dháka 25. júna (WebNoviny.sk) – Najmenej štyria ľudia zahynuli a niekoľko desiatok ďalších utrpelo zranenia, keď v piatok v nákupnom stredisku v bangladéšskom hlavnom meste Dháka spadol výťah. Pri nehode sa vo výťahovej šachte zrútila stena a vznikol požiar, píše agentúra

K tragédii došlo na dháckom predmestí Uttara, v 15-poschodovej budove, v ktorej sa nachádza nákupné centrum Alauddin Tower. Podľa požiarnikov sa zranilo najmenej 30 ľudí, väčšinou nakupujúcich.

Obchody sa v budove nachádzajú na prvých piatich poschodiach. Na vyšších poschodiach sú byty, ktorých obyvateľov evakuovali. Hasičom trvalo vyše tri hodiny, kým požiar uhasili. Zranených a popálených previezli do najbližších nemocníc.

Pred tromi rokmi sa pri Dháke zrútila osemposchodová budova s názvom Rana Plaza, v ktorej sa nachádzalo päť textilných výrobných prevádzok. Nešťastie si vtedy vyžiadalo 1135 mŕtvych a viac než 2500 zranených. V súvislosti s chybnou konštrukciou tejto továrenskej budovy obvinil už bangladéšsky súd zo zločinov množstvo osôb.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať