Američania majú výhrady k Trumpovi, klesá mu podpora

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Donald Trump
Trump sa pozastavil aj nad skutočnosťou, že medzi sýrskymi migrantmi prevládajú muži. Foto: SITA/AP

Menšia, ale stále významná väčšina ľudí spochybňuje ako Hillary Clintonová odpovedala na otázky o svojom používaní osobného e-mailu namiesto služobného, keď bola ministerkou zahraničných vecí.WASHINGTON 27. júna (WebNoviny.sk) – Podpora republikánskeho prezidentského kandidáta v USA Donalda Trumpa klesla na 39 percent z 46 minulý mesiac. Ukázal to nový prieskum denníka Washington Post a televízie ABC.

Súčasne podľa tohto prieskumu stúpla podpora demokratickej prezidentskej kandidátke Hillary Clintonovej zo 44 percent minulý mesiac na terajších 51 percent. Clintonová tak má najväčší náskok v prieskumoch Washington Post-ABC od konca minulého roka.

Približne dvaja z troch Američanov si myslia, že Trump nemá kvalifikáciu na to, aby viedol národ, ukázal prieskum. Podobná väčšina uviedla, že u nich vyvoláva obavy predstava Trumpa ako prezidenta a že jeho vyjadrenia o ženách, menšinách a moslimoch ukazujú, ako je predpojatý.

Prieskum však tiež poukázal na nedostatky Clintonovej. Menšia, ale stále významná väčšina ľudí spochybňuje ako Clintonová odpovedala na otázky o svojom používaní osobného e-mailu namiesto služobného, keď bola ministerkou zahraničných vecí. Polovica opýtaných vyjadrila obavy z toho, že by sa mala stať prezidentkou.

Prieskum sa uskutočnil v dňoch 20.-23. júna na vzorke 1001 ľudí. Prípustná štatistická odchýlka je 3,5 percenta.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Donald TrumpHillary Clintonová