Video: Boeing núdzovo pristál a vznietil sa mu pravý motor

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Singapore Airlines
Po núdzovom pristátí na letisku Changi sa vznietil pravý motor lietadla. Letisko Changi, 27. jún 2016. Foto: Lee Bee Yee via AP

SINGAPUR 27. júna (WebNoviny.sk) – Lietadlo spoločnosti Singapore Airlines smerujúce do Milána muselo v pondelok v skorých ranných hodinách núdzovo pristáť na singapurskom letisku pre problémy s motorom, ktorý sa následne vznietil. S odvolaním sa na vyhlásenia tamojších médií o tom informovala agentúra DPA.

Boeing 777-300ER s 222 cestujúcimi a 19 členmi posádky vzlietol dnes o 2.05 miestneho času (asi 20.05 SELČ) z letiska Changi v Singapure a smeroval do talianskeho Milána. Pilot však spozoroval problémy s motorom a lietadlo sa muselo vrátiť naspäť, uviedol singapurský denník The Straits Times.

Zápach benzínu bolo podľa jedného z cestujúcich cítiť v kokpite lietadla. Pilot následne pasažierov informoval, že došlo k úniku paliva a lietadlo sa pre jeho nedostatok bude musieť vrátiť nazad do Singapuru.

Po núdzovom pristátí na letisku Changi, ku ktorému došlo okolo 6.50 h miestneho času, sa však vznietil pravý motor lietadla. „Výbuch (na pristávacej dráhe) bol pomerne silný a nasledujúce dve či tri minúty sme čakali na kým dorazia hasičské vozy,“ uviedol jeden z cestujúcich.

Hasiči požiar rýchlo uhasili, pričom nedošlo k nijakým zraneniam. Letecká spoločnosť uviedla, že cestujúcich už presmerovali na iný let, ktorý odlieta do Milána vo večerných hodinách.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia