Utečenec zo Sýrie našiel v skrini 'poklad', všetko ohlásil

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Utečenci
Foto: SITA/AP

Minden 28. júna (WebNoviny.sk) – Utečenec zo Sýrie objavil v Nemecku v skrini, ktorú dostal od istej charitatívnej organizácie, 50.000 eur v hotovosti a vkladné knižky, na ktorých bolo viac ako 100.000 eur. Migrant celý „poklad“ vrátil na tamojšom úrade pre cudzincov, čím sa pre okresné mesto s 80.000 obyvateľmi v spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko, ale aj pre tamojších mužov zákona stal „hrdinom dňa“.

Spomínané cennosti objavil 25-ročný muž v akomsi tajnom úkryte pod jednou z políc skrine, informovala tlačová agentúra DPA. Sýrčan v rozhovore pre rozhlasovú stanicu Radio Westfalica priznal, že si uvedomuje, že by si väčšina ľudí peniaze nechala, a že ani on to s rozhodnutím nemal jednoduché. Napriek tomu sa rozhodol pre čestnosť. Som moslim a z koránu pre nás vyplýva, že máme robiť to správne a nesmieme si privlastniť nič, čo nám nepatrí, vyplynulo z jeho slov.

Čestný nálezca má, ako informovala hovorkyňa mesta Minden, teraz nárok na tri percentá hodnoty nálezu, čo predstavuje viac ako 4500 eur. Popri tom si však zaslúži aj mimoriadne uznanie za svoj príkladný postup pri objavení takej veľkej sumy, čo predstavuje absolútnu výnimku, zdôraznila nemecká polícia.

Sýrčan dorazil do Nemecka vlani na jeseň. V Mindene ho poznajú ako priateľského a skromného mladého muža, ktorý tam teraz navštevuje jazykový kurz, aby neskôr mohol študovať v spolkovej republike. Identita osoby, ktorá finančné prostriedky a vkladné knižky ukryla v skrini, je polícii medzičasom známa, kontakt s majiteľom sa však zatiaľ nepodarilo nadviazať.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia