Líder brexitu Farage sa nevzdá kresla v Európskom parlamente

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Nigel farage
Najznámejší euroskeptik Nigel Farage vyznal svoje city k Putinovi. Foto: SITA/AP

Brusel 28. júna (WebNoviny.sk) – Šéf Strany nezávislosti Spojeného kráľovstva (UKIP) Nigel Farage, popredný hlas v úspešnej kampani za vystúpenie Británie z Európskej únie, vyhlásil, že sa nevzdá kresla v Európskom parlamente (EP). Informovala o tom tlačová agentúra DPA.

„Európsky parlament bude mať dôležité slovo v celej diskusii o brexite. Stojím na čele najväčšej britskej delegácie v europarlamente a nemienim zutekať,“ povedal Farage počas dvojdňového summitu Európskej únie v Bruseli, venovanom tzv. brexitu. Briti v referende 23. júna hlasovali za odchod svojej krajiny z EÚ.

Faragea v utorok ostro kritizovali ostatní zákonodarcovia v europarlamente za jeho postoj proti EÚ. Kritika zaznela v búrlivej debate, ktorá predchádzala stretnutiu britského premiéra Davida Camerona s jeho 27 partnermi z EÚ.

Predseda Európskej komisie Jean-Claude Juncker dnes takisto predniesol prejav v EP. Oslovil aj Faragea: „Do určitej miery ma naozaj prekvapuje, že ste tu. Bojovali ste za brexit, britský ľud hlasoval v prospech odchodu – tak prečo ste tu?“

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Jean-Claude JunckerNigel Farage
Firmy a inštitúcie Európsky parlament