Video zachytáva, ako sa v Istanbule odpálil terorista

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Teroristický útok v Istanbule
Moment jedného z výbuchov na istanbulskom letisku, kde sa v utorok večer odpálili traja samovražední atentátnici. Istanbul, 28. jún 2016. Foto: reprofoto YouTube/RT

ISTANBUL 29. júna (WebNoviny.sk) – Na internete sa objavilo niekoľko videí, ktoré zachytávajú teroristickýá útok na Atatürkovom letisku v tureckej metropole Istanbul. Traja samovražední atentátnici sa tam odpálili v utorok večer. Zabili najmenej 36 ľudí a desiatky ďalších zranili.

Atentátnici sa priviezli k letisku v taxíku. Po vystúpení začali strieľať a následne sa vyhodili do vzduchu. Objavila sa tiež informácia, že útočníci boli štyria a jednému sa podarilo uniknúť. Turecký premiér Binali Yildirim uviedol, že vyšetrovatelia takúto informáciu nemajú, ale zvažujú každú možnosť.

Obrazom: Na Atatürkovom letisku v Istanbule útočili teroristi

Dvaja útočníci odpálili svoje výbušniny pri vchode k príletovej časti medzinárodného terminálu po tom, čo polícia začala na nich strieľať, zatiaľ čo tretí sa vyhodil do vzduchu na parkovisku. Na sociálnych sieťach sa však objavilo video zachytávajúce muža, ktorý prenikol až do terminálu, kde ho zasiahla policajná streľba, pričom po páde na zem pustil svoj samopal a ležiac odpálil výbušninu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia