Francúzi vyšetrujú vyhrážky smrťou proti Charlie Hebdo

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Predaj satirického týždenníka Charlie Hebdo na Slovensku
Posledné vydanie satirického týždenníka Charlie Hebdo, ktorého predaj sa spustil už aj na Slovensku. Bratislava, 16. január 2015. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

Paríž 29. júna (WebNoviny.sk) – Francúzske úrady začali vyšetrovanie vyhrážok smrťou namierených proti satirickému magazínu Charlie Hebdo. Informovala o tom dnes parížska prokuratúra.

Odkazy zverejnené na stránke satirického časopisu na Facebooku vyzývali totiž na útoky namierené proti členom redakčného tímu, ako uviedli francúzske médiá.

Redakčný tím magazínu Charlie Hebdo dostal v polovici júna aj výhražný list, informoval denník Le Parisien.

Charlie Hebdo sa v januári 2015 stal terčom útoku islamských džihádistov, počas ktorého dvaja ozbrojení muži vtrhli do parížskej redakcie magazínu a zabili tam 12 ľudí vrátane piatich jeho najvýznamnejších karikaturistov, ochrankára a policajta.

K zodpovednosti za útok za prihlásila al-Káida v Jemene, pripomenula dnes tlačová agentúra DPA.

Satirický týždenník, ktorý poburoval náboženských konzervatívcov stvárňovaním islamského proroka Mohameda, zareagoval na krvavý útok karikatúrou proroka, ako plače a drží ceduľu s nápisom „Je suis Charlie“ (Ja som Charlie) – nad ním je titulok „Všetko je odpustené“.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie Charlie Hebdo