Turecký premiér Yildirim priblížil detaily útoku na letisko

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Na Atatürkovom letisku v Istanbule útočili teroristi
Na Atatürkovom letisku zabíjali útočníci, zomreli desiatky ľudí. Istanbul. 28. jún 2016. Foto: SITA/AP

Istanbul 29. júna (WebNoviny.sk) – Jeden z páchateľov utorňajšieho útoku na Atatürkovom letisku v tureckom Istanbule sa odpálil pred vstupom do budovy, čím dal možnosť druhým dvom, aby sa počas paniky dostali dovnútra. Oznámil to dnes turecký premiér Binali Yildirim.

Obrazom: Na Atatürkovom letisku v Istanbule útočili teroristi

Keď teroristi nemohli prejsť cez bezpečnostné systémy, keď nemohli prejsť cez skenery, policajné ani bezpečnostné kontroly, vrátili sa a vytiahli zbrane z batožín a začali páliť na stanovišti bezpečnostnej kontroly,“ priblížil priebeh útoku turecký premiér.

Jeden sa odpálil vonku a ďalší dvaja využili paniku, ktorá nastala po výbuchu, dostali sa dnu a odpálili sa tam,“ dodal Yildirim.

Útok si vyžiadal 41 obetí na životoch. Zranenia utrpelo ďalších najmenej 239 ľudí, z ktorých už 109 prepustili z nemocnice.

Medzi doposiaľ potvrdenými obeťami je desať cudzincov, tri osoby s dvojakým občianstvom a najmenej 23 Turkov. Spomedzi usmrtených cudzincov pochádzali piati zo Saudskej Arábie, ďalší dvaja boli z Iraku. Po jednom mŕtvom evidujú z Tuniska, Uzbekistanu, Číny, Iránu, Ukrajiny a Jordánska.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia