Odhalili národnosti útočníkov z istanbulského letiska

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Na Atatürkovom letisku v Istanbule útočili teroristi
Na Atatürkovom letisku zabíjali útočníci, zomreli desiatky ľudí. Istanbul. 28. jún 2016. Foto: SITA/AP

Istanbul 30. júna (WebNoviny.sk) – Traja samovražední atentátnici, ktorí v utorok útočili na Atatürkovom letisku v Istanbule, pochádzali z Uzbekistanu, Kirgizska a juhoruského Dagestanu. Informovala o tom turecká tlačová agentúra Dogan. Turecké úrady však podľa agentúry DPA doposiaľ takúto správu oficiálne nepotvrdili.

Obrazom: Na Atatürkovom letisku v Istanbule útočili teroristi

Turecká polícia vo štvrtok v súvislosti s utorkovým teroristickým útokom vykonala sériu razií na 16 miestach v Istanbule vrátane štvrtí Pendik, Bašakšehir a Sultanbeyli, pri ktorých zadržala dovedna 13 ľudí. Traja z nich sú cudzinci. Podobné zásahy prebehli dnes aj na viacerých miestach tureckého prístavu Izmir, kde policajti podľa stanice BBC zadržali deväť ľudí.

Počet obetí utorkového bombového útoku medzičasom stúpol na 43 mŕtvych. Oznámil to turecký minister vnútra Efkan Ala. Minister v parlamente tiež informoval o vyššom počte cudzincov zabitých pri útoku, než bolo dosiaľ známe. Podľa jeho slov prišlo o život 19 cudzích štátnych príslušníkov, prevažne občanov arabských a stredoázijských krajín, ako aj Afganistanu, uviedla turecká tlačová agentúra Anadolu, ktorej správu sprostredkovali agentúry AP a DPA.

Turecká vláda predtým hovorila o 13 obetiach zo zahraničia. Väčšinu zabitých podľa nej tvorili moslimovia. Bilancia 43 mŕtvych nezahŕňa troch samovražedných útočníkov. Zranenia pri útoku na istanbulskom letisku utrpelo ďalších 238 ľudí, z nich 94 bolo dnes naďalej v nemocnici, oznámil úrad istanbulského guvernéra.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia