Francúzsko zákazalo jednorazové plastové tašky

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Igelitky
Boj proti igelitkám v Európskej únii pokračuje. Foto: ilustračné, Thinkstock

Paríž 1. júla (WebNoviny.sk) – Vo Francúzsku od dnešného dňa začalo platiť viacero opatrení, ktoré by mali mať pozitívny vplyv na životné prostredie. Ako informoval denník Le Parisien, okrem iného je zakázané vydávať zákazníkom k nákupu jednorazové igelitové tašky. Toto nové opatrenie sa týka všetkých druhov predajní potravín, lekární, pekární, čerpacích staníc i trhov.

Okrem toho od 1. januára 2017 sa pre predávajúcich zavádza aj povinnosť používať pri balení vážených potravín výlučne biologicky rozložiteľnú plastovú fóliu. Výrazne sa tiež obmedzuje premávku áut zaregistrovaných pred 1. januárom 1997 a dvojkolesových vozidiel registrovaných do júna 1999.

Ich pohyb po cestách bude zakázaný počas pracovného týždňa v čase od 08.00 h do 20.00 h. Opatrenie sa týka asi 10.000 z celkového počtu 600.000 áut, ktoré sa každý deň pohybujú po Paríži.

Parížski motoristi môžu okrem toho od dnešného dňa získať nálepku o objeme emisií ich auta. Vozidlá vyrobené do 31. decembra 1996 uvedený certifikát nebudú môcť získať vôbec. Cieľom tohto opatrenia je obmedziť premávku neekologických áut a bojovať tak proti znečisťovaniu ovzdušia vo francúzskej

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia