Video: Tigre napadli návštevníčky safari parku, jednu zabili

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Tiger
tiger Foto: ilustračné foto SITA/AP

Peking 24. júla (WebNoviny.sk) – Tigre napadli v safari parku v čínskom Pekingu dve ženy, ktoré napriek zákazu vystúpili z auta. Jednu z nich zabili a druhú zranili, informovala dnes BBC.

Čínska televízia CCTV zverejnila videozáznam incidentu. Ukazuje, ako žena vystúpila z vozu a hoci stála tesne pri ňom, tiger ju napadol a rýchlo odtiahol preč. Druhú ženu, ktorá vystúpila v snahe pomôcť jej, zabil iný tiger. Podľa niektorých správ prvá žena vystúpila z auta po hádke. Muž, ktorý bol vo vozidle so ženami a tiež sa pokúsil im pomôcť, unikol bez zranenia.

Návštevníci pekinského safari parku Pa-ta-ling sa po ňom môžu pohybovať vo vlastných autách. Nesmú však vystupovať von tam, kde sa pohybujú divoké zvieratá. Podľa videozáznamu dorazili strážcovia parku vo svojom aute na miesto o niekoľko sekúnd, ale jednu z žien sa im už nepodarilo zachrániť.

Žena, ktorá napadnutie prežila, je v starostlivosti lekárov. Podrobnosti o jej stave nezverejnili. Vedenie parku sa odmietlo k tragickej udalosti vyjadriť, uviedla iba, že park je momentálne pre verejnosť neprístupný, pretože meteorológovia predpovedali silný dážď.

Video: Tiger napadol a odtiahol ženu, ktorá prvá vystúpila z auta

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia