Ďalší útok v Nemecku, sýrsky migrant zabil ženu mačetou

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Sýrčan v Nemecku zabil jednu ženu
Policajt zatýka Sýrčana, ktorý mačetou usmrtil jednu ženu a dve osoby zranil. Reutlingen, 24. júl 2016. Foto: SITA/AP

Stuttgart 24. júla (WebNoviny.sk) – Nemecká polícia oznámila, že zatkla sýrskeho žiadateľa o azyl, ktorý v nedeľu v meste Reutlingen na juhozápade Nemecka zabil mačetou ženu.

Podľa polície nič nenaznačuje, že by čin, ku ktorému došlo v spolkovej krajine Bádensko-Württembersko, súvisel s terorizmom, informovala tlačová agentúra DPA. Pri útoku utrpeli podľa polície zranenie dvaja ľudia – muž a žena. Bádensko-Württembersko je treťou najväčšou nemeckou spolkovou krajinou.

Dvadsaťjedenročný útočník bol polícii známy a zatkla ho niekoľko minút po útoku neďaleko miesta činu. Muž útočil na centrálnej autobusovej stanici mesta o 16.30 po hádke, uviedla polícia. Incident mal niekoľko očitých svedkov.

Podrobnosti o útočníkovi nie sú dostupné a jeho motív je nejasný. Nič nenasvedčuje, že by mal komplicov.

Polícia neskôr povedala, že nie je jasné, či muž svoje obete poznal. Podľa svedkov útok v centre mesta so 112.500 obyvateľmi vyvolal paniku. Dve hodiny po útoku miestne orgány ubezpečili obyvateľov, že im nehrozí žiadne riziko.

Niekoľko miestnych ľudí uviedlo, že sa necítia byť v bezpečí a sú vydesení, keďže Nemecko je nervózne po piatkovej streľbe v Mníchove, v ktorej útočník zabil 10 ľudí vrátane seba.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia