Nemci vyšetrujú v súvslosti s terorizmom 60 migrantov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Utečenci
Foto: ilustračné, Thinkstock

Berlín 25. júla (WebNoviny.sk) – Nemecké úrady vyšetrujú 60 žiadateľov o azyl, ktorí sú podozriví z členstva alebo podpory niektorej z teroristických organizácií, vrátane extrémistickej skupiny Islamský štát (IS). Podľa agentúry DPA to dnes uviedol Spolkový kriminálny úrad (BKA).

Vzhľadom na pretrvávajúci prílev migrantov do Nemecka musíme predpokladať, že medzi utečencami sú aktívni alebo bývalí členovia, stúpenci či sympatizanti teroristických organizácií a islamistickí vojnoví zločinci,“ uvádza sa vo vyhlásení BKA.

Zo 60 v súčasnosti prebiehajúcich vyšetrovaní sa 20 začalo v priebehu ostatných desiatich týždňov, pričom BKA dostal od miestnych orgánov v 16 spolkových krajinách celkovo 410 upozornení.

Tri zo štyroch útokov, ku ktorým v Nemecku v priebehu uplynulého týždňa došlo, spáchali migranti. Tí do Nemecka prišli, aby tam požiadali o azyl.

V správe BKA sa tiež uvádza, že celkový počet osôb, ktoré odišli z Nemecka do Sýrie bojovať v radoch Islamského štátu, stúpol v júni na 840; v máji ich bolo 800.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia