Stovky policajtov zasiahli proti salafistom v Hildesheime

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Streľba v Mníchove si vyžiadala obete na životoch
Zásah polície po streľbe v mníchovskom obchodnom centre Olympia. Útočníkom bol 18-ročný mladík s dvojakým nemecko-iránskym občianstvom, ktorý žil v Mníchove viac ako dva roky. Polícia predpokladá, že po útoku spáchal samovraždu, počas úteku však na neho strieľala civilná hliadka, ktorej sa nakoniec stratil z dohľadu. Útok si vyžiadal desať mŕtvych a 16 zranených, z ktorých traja sa nachádzajú v ohrození života. Mníchov, 22. júl 2016. Foto: SITA/AP

Hildesheim 27. júla (WebNoviny.sk) – Nemecká polícia uskutočnila v stredu raziu proti podozrivým radikálom v Hildesheime v Dolnom Sasku.

Muži zákona prehľadali pri nej podľa informácií rezortu vnútra priestory Nemeckojazyčného islamského spolku (DIK) Hildesheim vrátane jeho mešity a uskutočnili domové prehliadky v bydliskách ôsmich členov jeho predsedníctva. Informoval o tom Severonemecký rozhlas (NDR).

Na policajnej akcii sa zúčastnilo podľa rovnakého zdroja až do 400 mužov vrátane príslušníkov jednotky osobitého určenia. Práve hildesheimský spolok je v Nemecku považovaný za miesto kontaktov radikálov zo salafistickej scény, ktoré je už dlhší čas v hľadáčiku dolnosaských bezpečnostných zložiek, naznačil dolnosaský krajinský minister vnútra Boris Pistorius.

Podľa jeho slov nemienia tolerovať ignorovanie platných predpisov salafistami, dokonca ich spochybňovanie ústavného poriadku a presviedčanie mladých ľudí, aby sa pripojili k Islamskému štátu (IS). Proti tomu mienia bojovať s využitím všetkých prostriedkov právneho štátu.

Viacero návštevníkov tamojšej mešity odcestovalo v minulosti preukázateľne do Sýrie, respektíve Iraku, aby sa tam pripojili k džihádistom z IS, uviedol krajinský rezort vnútra.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia