Biden: Trump spojencov podceňuje, ale s diktátormi sa objíma

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Donad Trump
Foto: SITA/AP

Filadelfia 28. júla (WebNoviny.sk) – Kandidát Republikánskej strany na post prezidenta USA Donald Trump nemá „ani potuchy“ o potrebách pracujúcich či o tom, ako urobiť Ameriku veľkou, uviedol dnes na nominačnom zjazde Demokratickej strany americký viceprezident Joe Biden. Informovala o tom agentúra AP.

„Pokúša sa nám nahovoriť, že mu záleží na strednej triede? Ale, prosím vás. To je len kopa lží,“ povedal na Trumpovu adresu Biden. „Existuje len jedna osoba, ktorá tu bude pre vás, ktorá tu vždy bola pre vás,“ povedal Biden o oficiálnej prezidentskej kandidátke demokratov Hillary Clintonovej a pokračoval v kritike Trumpa.

Trump podľa Bidena využíva strach ľudí

„Nijaký nominant veľkej strany nikdy v dejinách tejto krajiny nevedel o otázkach národnej bezpečnosti menej a nebol menej pripravený ich riešiť,“ povedal o republikánskom prezidentskom kandidátovi Biden. Trumpa zároveň obvinil, že využíva strach ľudí z ISIS a iných teroristov, pričom nemá nijaký plán, ako urobiť Ameriku bezpečnejšou.

Biden obvinil Trumpa aj z toho, že spojencov USA „podceňuje“, ale s „diktátormi“, ako je ruský prezident Vladimir Putin, sa objíma. Trump totiž predtým vyzval Rusko, aby „našlo 30.000 chýbajúcich emailov“, čím narážal na emaily, ktoré Hillary Clintonová ešte ako ministerka zahraničných vecí vymazala zo svojho súkromného servera s odôvodnením, že boli súkromné.

Clintonovú prišiel na nominačný zjazd demokratov podporiť aj bývalý starosta New Yorku a miliardár Michael Bloomberg, ktorý ako nezávislý uviedol, že volí podľa kandidátov a nie „podľa politických nálepiek“. Bloomberg rovnako ako Biden nešetril kritikou na adresu Donalda Trumpa, ktorého označil za „podvodníka“. „Som Newyorčan a podvodníka poznám na prvý pohľad,“ povedal Bloomberg a dodal, že on na rozdiel od Trumpa nezačínal podnikať s miliónovým šekom vo vrecku, ktorý mu dal otec.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Donald TrumpHillary ClintonováJoe BidenMichael BloombergVladimir Putin