Útok na svadobčanov v Turecku neprežilo 54 ľudí, najmä deti

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Turecko
K bombovému útoku došlo v prevažne kurdskom meste Gaziantep, metropole rovnomennej provincie. Mesto sa nachádza približne 60 kilometrov od hranice so Sýriou. Foto: SITA/AP

ANKARA 22. augusta (WebNoviny.sk) – Medzi viac ako 50 obeťami sobotňajšieho útoku na svadobčanov na juhovýchode Turecka bolo aj najmenej 29 detí a tínedžerov mladších než 18 rokov. Oznámila to agentúra DPA s odvolaním sa na turecké médiá.

Samovražedný útok na svadobčanov v meste Gaziantep spáchal v sobotu maloletý atentátnik vo veku 12-14 rokov. O život prišlo najmenej 54 ľudí vrátane trojmesačného dieťaťa a ďalších 69 utrpelo zranenia, z toho 17 je v kritickom stave, uviedla televízia CNN Türk.

Spomedzi 29 nedospelých osôb, ktoré zahynuli, je 22 detí mladších než 14 rokov. Prokurdská Ľudovodemokratická strana (HDP) potvrdila, že išlo o svadbu jedného z jej členov. Ženích je medzi zranenými, zatiaľ čo nevesta vyviazla bez ujmy.

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan z útoku obvinil džihádistickú organizáciu Islamský štát (IS), ktorá opakovane útočí aj na tureckých Kurdov.

Väčšinu z obetí (44) sa už podarilo identifikovať. Na mieste útoku sa našli zvyšky pásu s výbušninami, ktorým bol zrejme opásaný atentátnik.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Recep Tayyip ErdoganTayyip Erdogan