Pápež odsúdil prostitúciu ako 'novú formu otroctva'

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Pápež František navštívil USA
Pápež František vyzval státisíce veriacich, ktorí sa zišli na omši vo Filadelfii - najväčšom podujatí počas jeho návštevy USA, aby boli otvorení zázrakom lásky. Svoju šesťdňovú cestu v krajine uzavrel posolstvom nádeje pre rodiny, slovami útechy pre obete sexuálneho zneužívania i varovaním pre amerických biskupov. Filadelfia, 27. september 2015. Foto: SITA/AP

VATIKÁN 23. augusta (WebNoviny.sk) – Pápež František odsúdil to, čo označil za nové formy otroctva. „Nové formy otroctva ako obchodovanie s ľuďmi a ľudskými orgánmi, nútená práca a prostitúcia sú ozajstné zločiny proti ľudskosti,“ napísal pápež na Twitteri.

Svoje posolstvo k 1,2 miliardy katolíkom adresoval v deň, keď si OSN pripomína Medzinárodný deň spomienky na obchod s otrokmi a jeho zrušenie.

Tento deň bol stanovený na 23. augusta, pretože v ten deň v roku 1791 sa na Haiti začalo povstanie otrokov, ktoré viedlo k zrušeniu otroctva a k nezávislosti krajiny od Francúzska v roku 1804.

Skoršie tento mesiac pápež neplánovane navštívil katolícku charitu v Ríme, ktorá prevádzkuje azylový dom pre ženy zachránené z núteného obchodu so sexom a stretol sa tam s 20 bývalými prostitútkami.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Pápež František