Českú turistku našli v horách mesiac po partnerovej smrti

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Nový Zéland
Foto: ilustračné, Thinkstock

WELLINGTON 25. augusta (WebNoviny.sk) – Polícia na Novom Zélande sa snaží zistiť, prečo turistka z Českej republiky strávila takmer mesiac v novozélandskej divočine po tom, čo jej partner počas túry zomrel. Informovali o tom vo štvrtok svetové agentúry AP a DPA.

Ženu našli v stredu – žila v horskej chate strážcu prírodnej rezervácie na trase Routeburn Track, na novozélandskom Južnom ostrove. Polícia vo vyhlásení uviedla, že ide „o mimoriadne neobvyklý prípad“. Ženu objavila v dobrom zdravotnom stave, ale pochopiteľne, rozrušenú.

Dvojica sa vydala na zimnú 32-kilometrovú túru po trase Routeburn Truck 24. júla a muž o štyri dni spadol zo strmého svahu, opísala prípad polícia. Žene sa podarilo k partnerovi dostať, ale on čoskoro nato podľahol zraneniam. Žena potom dorazila do chaty, kde odvtedy žila.

Polícia podľa svojich slov začala pátranie v stredu, lebo až vtedy sa dozvedela, že dvojica je nezvestná. Polícia a záchranári sa do oblasti znovu vrátia, ak im to počasie dovolí, a pokúsia sa nájsť telo turistu. Túry na Routeburn Track sú obľúbené medzi výletníkmi v lete, ale zimné túry sa odporúčajú iba veľmi skúseným turistom, keďže v oblasti často padajú lavíny.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia