Atentátnik sa chcel odpáliť počas bohoslužby v Medane

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Indonézia
Polícia stráži okolie kostola v Medane, v ktorom sa chcel počas bohoslužby odpáliť samovražedný atentátnik. Medan, 28. august 2016. Foto: SITA/AP

JAKARTA 28. augusta (WebNoviny.sk) – Samovražedný atentátnik sa v nedeľu pokúsil odpáliť nálož v katolíckom kostole v Indonézii, informovali agentúry DPA a AP.

K incidentu došlo počas bohoslužby v meste Medan, metropole provincie Severná Sumatra. Podľa polície páchateľ vstal z lavičky a rozbehol sa k oltáru za kňazom. Zároveň aktivoval nálož v batohu, ktorá však nevybuchla. Explodovala len rozbuška, ktorá ho zranila. S horiacom batohom však pokračoval v behu, vytiahol nôž a bodol kňaza do ľavej ruky. Útočníka vzápätí spacifikovali veriaci.

Motív útoku nebol bezprostredne známy. Polícia však v batohu útočníka objavila logo pripomínajúce znak teroristickej organizácie Islamský štát (IS). Muž sa údajne priznal, že nekonal sám a že útok mu nariadili. Indonézia, štát s najväčším počtom obyvateľov hlásiacich sa k islamu, zažila už množstvo útokov zo strany islamských radikálov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia