Britská vláda bude rokovať o svojej stratégii pre brexit

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Brexit
Brexit prináša aj kuriózne situácie Foto: ilustračné, Thinkstock

LONDÝN 29. augusta (WebNoviny.sk) – Britská premiérka Theresa Mayová sa plánuje stretnúť s členmi svojej vlády v stredu a prerokovať s nimi plány vlády na odchod z Európskej únie. Ministri by sa mali stretnúť vo vidieckom sídle britských premiérov paláci Checquers neďaleko Londýna, oznámila anglická tlačová agentúra Press Association.

Očakáva sa, že budú rokovať o najbližších krokoch vlády, ktoré musí urobiť po prekvapivom schválení brexitu v júnovom referende. Objavili sa špekulácie, že premiérka spustí dvojročné prechodné obdobie vedúce k odchodu Británie z Európskej únie bez konzultovania s parlamentom.

Väčšina členov parlamentu je proti brexitu, čo znamená, že akékoľvek hlasovanie o plánoch na odchod z únie by Dolná komora parlamentu nemusela schváliť. Mayová stála pred referendom na strane zotrvania v EÚ, ale zaviazala sa rešpektovať výsledok referenda a realizovať želanie väčšiny britských voličov.

Zatiaľ napriek nátlaku ostatných členských krajín EÚ nepovedala, kedy spustí proces brexitu, ktorý sa začína odvolaním sa na článok 50 Lisabonskej zmluvy.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Theresa Mayová