Utečenci v Nemecku žiadajú o pomoc pri pátraní po príbuzných

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Utečenci
Foto: SITA/AP

DRÁŽĎANY 29. augusta (WebNoviny.sk) – Utečenci v Nemecku podávajú rekordný počet žiadostí o pomoc pri pátraní po ľuďoch oddelených počas konfliktu alebo migrácie. Oznámil to Nemecký červený kríž (DRK), ktorého cituje agentúra DPA.

Napriek zníženiu množstva prichádzajúcich utečencov a migrantov do Nemecka, ktoré úrady zaznamenali od začiatku tohto roka, počet žiadostí o pomoc pri vyhľadaní stratených osôb naopak vzrástol, uviedla táto humanitárna organizácia.

V prvej polovici tohto kalendárneho roka zaevidoval DRK 1400 takýchto podnetov z celého územia Nemecka. Do konca roku 2016 očakáva, že ich pribudne ešte minimálne polovica. Znamenalo by to potom takmer dvojnásobný nárast oproti vlaňajšku, keď žiadosť o pomoc pri hľadaní priateľov alebo príbuzných podalo 1636 migrantov.

Prostredníctvom služby Trace the Face ponúka DRK utečencom s využitím vlastných fotografií priamo pátrať po svojich príbuzných alebo priateľoch. Spolkový úrad pre kriminálne vyšetrovanie eviduje v Nemecku zhruba 8000 nezvestných neplnoletých. Nádej na úspešné vystopovanie má polícia pri 28 percentách týchto prípadov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia