Národným kriminalistickým ústavom v Bruseli otriasol výbuch

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Národným kriminalistickým ústavom v Bruseli otriasol výbuch
Útočníci odpálili nálož umiestnenú neďaleko budovy, kde sa nachádzajú laboratóriá. Brusel, 29. august 2016. Foto: SITA/AP

BRUSEL 29. augusta (WebNoviny.sk) – Správy, podľa ktorých došlo v pondelok v areáli bruselského Národného kriminalistického ústavu k výbuchu nálože odpálenej teroristami, sa údajne nezakladajú na pravde.

Podľa belgickej prokuratúry išlo o podpaľačský útok s cieľom zničiť dôkazový materiál skúmaný v laboratóriách ústavu. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na vyhlásenie belgickej prokuratúry.

„Pravdepodobne nešlo o teroristický čin. Bol to obyčajný trestný čin. Nemôžem potvrdiť, že išlo o bombu,“ uviedla hovorkyňa belgickej prokuratúry Ine Van Wymerschová, pričom dodala, že výbuch, ktorý počuli obyvatelia okolitých budov mohol byť spôsobený intenzívnym horením zariadenia ústavu.

Podľa vyšetrovateľov založili podpaľači požiar v laboratóriu, ktoré sa využíva na analýzu vzoriek DNA zaistených na mieste činu. Televízia RTBF a ďalšie belgické médiá predtým uviedli, že do areálu kriminalistického ústavu nachádzajúceho sa v severnej časti Bruselu vošlo auto, z ktorého po prerazení bezpečnostnej závory vystúpili neznámi muži.

Tí následne pred budovou, kde sa nachádzajú kriminologické laboratóriá, odpálili nálož, ktorej výbuch spôsobil požiar budovy. Pri útoku, ku ktorému malo dôjsť približne o 02.30 h, nebol nikto zranený.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia