Trolejbus na Morave nabral stĺp, päť ľudí sa ťažko zranilo

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
V Bratislave premávajú nové trolejbusy
Pohľad na nový trolejbus Škoda 30 Tr pri príležitosti novinárskej jazdy. Bratislava, 9. jún 2014. Foto: SITA/Jozef Jakubčo Foto: SITA/Jozef Jakubčo

ZLÍN 30. augusta (WebNoviny.sk) – Trinásť ľudí utrpelo v utorok zranenia pri havárii trolejbusu, ku ktorej došlo v moravskom meste Otrokovice, keď vozidlo na frekventovanej križovatke narazilo do stĺpa trakčného vedenia. Informoval o tom spravodajský server iDNES.cz.

„Kĺbový trolejbus vrazil do stĺpa trakčného vedenia a vyšiel po ňom do niekoľkometrovej výšky,“ povedal krajský hovorca hasičov Libor Netopil. V trolejbuse mohlo podľa prvotných odhadov cestovať okolo 20 ľudí.

Hasiči po príchode na miesto vyslobodili z vozidla päť zranených, ďalší ľudia už boli vonku. Celkovo zdravotníci ošetrili trinásť ľudí, z ktorých päť bolo zranených ťažko. Osemdesiatjedenročnú ženu s mnohonásobnými zraneniami transportoval vrtuľník do olomouckej nemocnice.

„Po dvoch ďalších ťažko zranených osobách odviezli sanitky na urgentné príjmy nemocníc v Zlíne a Uherskom Hradišti,“ uviedol hovorca krajských záchranárov Petr Olšan. Ľudia podľa neho utrpeli zranenia hlavy, chrbtice aj ďalšie viacnásobné poranenia, u niektorých aj ohrozujúce život. Ďalšie cestujúci sa zranili stredne ťažko alebo ľahko, skončili v nemocniciach v Zlíne, Kroměříži a Hradišti.

Medzi ľuďmi, ktorí skončili v nemocnici, bol aj 56-ročný vodič trolejbusu. Podľa zlínskej policajnej hovorkyne Moniky Kozumplíkovej bol po nehode v šoku, dychová skúška u neho vylúčila požitie alkoholu. Vylúčená nie je jeho náhla zdravotná indispozícia.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia