Lajčák hájil cestu Fica do Moskvy, Rusko nemožno ignorovať

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Miroslav Lajčák
Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslav Lajčák. Foto: SITA/Robert Tappert

BUKUREŠŤ 30. augusta (WebNoviny.sk) – Rusko nemožno ignorovať, kritický dialóg je oveľa lepší ako žiadny. Na tlačovej konferencii v Bukurešti to v utorok uviedol minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslav Lajčák.

„Rusko je významná krajina. Je stálym členom Bezpečnostnej rady OSN. Je strategickým poskytovateľom energie ako mojej krajine, tak i väčšine krajín EÚ. A takto môžem pokračovať s množstvom ďalších skutočností, ktoré poskytujú odpoveď na otázku, prečo je dôležité komunikovať s Ruskom,“ povedal Lajčák, pričom dodal, že spoločné európske stanovisko nezakazuje komunikáciu s Ruskom.

Týmito slovami reagoval otázku rumunského novinára ohľadom minulotýždňového stretnutia slovenského premiéra Roberta Fica s ruským prezidentom Vladimírom Putinom v Moskve.

„Premiér Fico nebol prvým, ani druhým, tretím ani desiatym európskym politikom, ktorý išiel do Moskvy, pretože existuje mnoho skutočností, pre ktoré potrebujeme s Ruskom hovoriť,“ uviedol slovenský minister. Podľa jeho slov premiér Fico zdôrazňuje, že Slovensko rešpektuje a podporuje európsku jednotu a že nikdy nepôjde proti nej.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Miroslav LajčákRobert FicoVladimir Putin