Mladí Afganci mali v Rakúsku sexuálne obťažovať ženy

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Utečenci
Foto: SITA/AP

WELS 4. septembra (WebNoviny.sk) – Rakúska polícia vypátrala päť žiadateľov o azyl z Afganistanu vo veku 15-22 rokov, ktorí mali v noci na sobotu počas ľudovej veselice v hornorakúskom meste Wels sexuálne obťažovať najmenej osem žien.

Okrem toho bolo v nedeľu ráno v inom prípade sexuálneho obťažovania na tej istej veselici podané trestné oznámenie aj na 23-ročného žiadateľa o azyl z Iraku, informovala agentúra APA.

Trestné oznámenie bezprostredne podali tri ženy po tom, čo ich okolo 01.00 h v tlačenici obchytkávalo niekoľko mužov. Ženy tvrdili, že cudzinci ich nechceli pustiť a siahali im do rozkroku. Polícia už vtedy predpokladala, že obetí bolo viac. Po zverejnení policajnej výzvy v médiách sa prihlásilo ďalších päť žien.

Z piatich podozrivých Afgancov – išlo o štyroch mladistvých bez sprievodu vo veku 15, resp. 16 rokov a 22-ročného muža – bol 15-ročný mladík jednoznačne identifikovaný obeťou a obvinený z konkrétneho činu. V prípade zvyšných podozrivých, ktorí sú zatiaľ na slobode, ešte prebieha vyšetrovanie.

Podľa polície sa môže zoznam podozrivých ešte rozšíriť, pretože svedkovia hovorili o asi siedmich mužoch, ktorí mali ženy obťažovať.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia