Britský princ William a Kate sa stretli s utečencami

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Britský princ William a Kate sa stretli s utečencami
Následník britského trónu, jeho manželka Kate a deti George a Charlotte pricestovali do Kanady v sobotu 24. septembra Foto: SITA/AP

VANCUVER 26. septembra (WebNoviny.sk) – Britský princ William a jeho manželka Kate sa v nedeľu stretli s utečencami a navštívili sociálne zariadenia v meste Vancouver na juhozápade kanadskej provincie Britská Kolumbia. Bola to časť ich programu v rámci týždňovej oficiálnej návštevy Kanady, informovala dnes agentúra DPA.

Vojvodu a vojvodkyňu z Cambridge zachytili televízne zábery na prehliadke nového uvítacieho strediska Spoločnosti pre služby prisťahovalcom, ktoré im ukázal kanadský premiér Justin Trudeau a jeho manželka Sophie Grégoireová. Trudeau rozprával hosťom o snahe svojej vlády privítať v krajine 25.000 sýrskych utečencov.

William s manželkou navštívili aj centrum pre tehotné ženy

Vyhlásil však, že „skutočnou oporou“ sú občania, ktorí dobrovoľne trávia čas v organizáciách, napríklad v stredisku pre prisťahovalcov, a tiež rodiny po celej Kanade, ktoré finančne podporujú utečencov. Uviedol to kanadský denník Globe and Mail.

Princ William s manželkou navštívili aj centrum pre tehotné ženy a matky, ktoré sa vyrovnávajú s problémom s drogami alebo alkoholom, informovala verejnoprávna kanadská stanica CBC. Následník britského trónu, jeho manželka Kate a deti George a Charlotte pricestovali do Kanady v sobotu 24. septembra – prvýkrát ako štvorčlenná rodina.

Panovnícky pár zavítal do Kanady po piatich rokoch

Panovnícky pár zavítal do Kanady po piatich rokoch; v lete 2011 sem Wiliam a Catherine pricestovali ako čerství manželia. Terajšiu návštevu už absolvujú aj so svojimi dvoma deťmi – ročnou princeznou Charlotte, pre ktorú je to vôbec prvá zahraničná cesta, a trojročným princom Georgeom, uviedla stanica BBC.

Ide o pomerne ojedinelú príležitosť vidieť túto štvorčlennú kráľovskú rodinu pohromade, keďže princ William a jeho manželka svojich potomkov chránia pred záujmom médií.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Justin TrudeauPrinc William