Dôchodca strieľal v supermarkete pri Paríži, z miesta ušiel

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Francúzi prekazili teroristický útok v Paríži
Foto: SITA/AP

PARÍŽ 26. septembra (WebNoviny.sk) – Muž, ktorý v pondelok strieľal v supermarkete v Le Port-Marly, obci ležiacej asi 30 kilometrov západne od Paríža, sa vzdal podľa informácií francúzskych elektronických médií tamojším policajtom.

Útočník, ktorý podľa aktualizovaných správ nemá okolo 70, ale asi 60 rokov, odišiel po streľbe z miesta činu do svojho neďalekého bydliska a zabarikádoval sa tam spoločne s manželkou. Napokon sa však policajným vyjednávačom podarilo dosiahnuť, že sa príslušníkom elitného útvaru vzdal.

Pri streľbe, za ktorou je údajne spor súkromného charakteru, utrpeli ťažké zranenia dvaja ľudia – 73-ročný muž a 57-ročná žena. Presný motív objasní až vyšetrovanie prípadu. Útočník, ktorý patrí medzi bežných zákazníkov v spomínanej obchodnej prevádzke, mal už v minulosti kvôli násiliu do činenia s mužmi zákona.

Na mieste zasahovali príslušníci elitnej jednotky francúzskej polície. V batožinovom priestore mužovho automobilu našli policajti pušku, ktorú zaistili. Francúzske orgány činné v trestnom konaní ubezpečili, že nešlo o teroristický útok.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať