V Houstone strieľal frustrovaný právnik, polícia ho zabila

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
V Houstone strieľal frustrovaný právnik, polícia ho zabila
Foto: SITA/AP

HOUSTON 27. septembra (WebNoviny.sk) – V meste Houston v americkom štáte Texas strieľal v pondelok na idúce autá muž, pričom zranil pritom deväť ľudí. Išlo zrejme o právnika, ktorý bol frustrovaný problémami advokátskej kancelárie, kde pracoval. Uviedla to agentúra DPA s odvolaním sa na americké médiá. Samotný páchateľ zahynul v prestrelke s políciou. Stav jedného zo zranených je vážny.

Muž začal strieľať v blízkosti supermarketu na ulici Law Street, kde zranil šesť ľudí. Okamžite spustil paľbu aj na privolaných policajtov, nikto z nich však pri zásahu neutrpel zranenia. Jeden svedok televízii KPRC2 povedal, že počul najmenej 30 výstrelov. Polícia neskôr oznámila, že na mieste činu sa našlo najmenej 75 nábojníc. Muž mal so sebou dve zbrane, ktoré nadobudol legálne. V jeho aute sa nachádzalo asi 2500 nábojov a najmenej jedna zbraň. Oblečenú mal pravdepodobne starožitnú uniformu nemeckej armády s prišitým hákovým krížom.

Vyšetrovatelia tiež prehľadali bydlisko strelca, kde našli ďalšie vojenské predmety okrem iného z éry nacistického Nemecka a ďalšie zbrane. Polícia zatiaľ odmietla špekulácie, či by tieto predmety mohli súvisieť s motívom streľby. O identite páchateľa je zatiaľ známe len to, že ide o právnika, ktorý mal „problémy“ so svojou firmou. Miestne médiá uviedli, že 46-ročný muž vlastnil ešte s jedným partnerom advokátsku kanceláriu, tá však skončila pre finančné ťažkosti. Otec strelca povedal, že mala nedostatok klientov.

Streľba v Houstone nasledovala len dva dni po tom, ako pri podobnom incidente v nákupnom centre v štáte Washington zahynulo päť ľudí. Ďalšia takáto udalosť sa v Spojených štátoch odohrala 17. septembra, keď 20-ročný mladík zaútočil nožom na ľudí v nákupnom centre v štáte Minnesota, pričom zranil desať osôb.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia