Dvaja Slováci kradli v Rakúsku pneumatiky, jedného chytili

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Pneumatiky
Foto: ilustračné, Thinkstock

NEUSIEDL AM SEE/BRUCK AN DER LEITHA 27. septembra (WebNoviny.sk) – Dvaja Slováci majú podľa rakúskej polície na svedomí najmenej 11 krádeží drahých pneumatík v okresoch Neusiedl am See, Bruck an der Leitha, Baden a Gänserndorf v spolkových krajinách Burgenland a Dolné Rakúsko. Informuje o tom agentúra APA s odvolaním sa na dnešnú správu polície.

Jedného z dôvodne podozrivých, 25-ročného Slováka, zadržali ešte v noci na 12. mája v Parndorfe, kde spoločne s o štyri roky starším komplicom chceli odmontovať kolesá vozidla a s cieľom pracovať s týmto zámerom nerušene vypli prívod elektrickej energie pre pouličné osvetlenie. Staršiemu z dvojice sa po príchode policajtov na základe oznámenia svedkov podaril útek.

Vyšetrovanie kauzy medzičasom ukázalo, že dvojica od marca opakovane cestovala cez hraničný priechod Bratislava – Berg do susedného Rakúska, pričom bola vybavená vhodným náčiním na realizáciu kriminálnych zámerov. Korisť obaja muži – z ktorých ten starší je stále na úteku – speňažili na Slovensku, píše APA. Výška spôsobenej škody sa pohybuje rádovo v desiatkach tisícok eur.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať