Na Francúzskej riviére zmarili útoky na školy a štadióny

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Teroristický útok v Nice
Vo francúzskom Nice zahynuli desiatky ľudí po tom, ako nákladné auto vrazilo do davu ľudí oslavujúcich sviatok dobytia Bastily. Nice, 15. júla 2016 Foto: SITA/AP

PARÍŽ 28. septembra (WebNoviny.sk) – Od teroristického útoku v Nice zmarili úrady na Francúzskej riviére útoky na športové podujatia, školy a náboženské miesta. Tvrdí to prokurátor z Nice Jean-Michel Pretre.

„Niekoľko prípadov bolo odovzdaných prokurátorovi v Paríži, ktorý sa zaoberá terorizmom. Malo ísť o náboženské miesta počas istých osláv, športové podujatia, štadióny, školy,“ konštatoval Pretre pre televíziu France 3 v utorňajšom úryvku z dokumentárneho filmu, ktorý televízia odvysiela dnes, informovala agentúra Reuters.

Obrazom: Teroristický útok v Nice

Útok v Nice zo 14. júla 2016 spáchal Mohamed Lahouaiej-Bouhlel, 31-ročný Tunisan žijúci vo Francúzsku, ktorý nákladným automobilom vrazil do davu ľudí na Promenade des Anglais, aby tam pri príležitosti osláv Dňa Bastily – francúzskeho štátneho sviatku – sledovali slávnostný ohňostroj. Zabil 86 ľudí. Teroristu bezprostredne nato zastrelila polícia. K zodpovednosti za útok sa prihlásila džihádistická organizácia Islamský štát.

Francúzsky premiér Manuel Valls sa nedávno vyjadril, že ohrozenie Francúzska teroristickým útokom je stále „maximálne“. Od série teroristických útokov, ktoré sa odohrali v Paríži vlani 13. novembra, platí v krajine výnimočný stav.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Manuel Valls