Video zverejnené sýrskou armádou ukazuje skazu Aleppa

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Video zverejnené sýrskou armádou ukazuje skazu Aleppa
Foto: reprofoto YouTube/الاعلام الحربي المركزي

DAMASK 29. septembra (SITA) – Sýrska armáda zverejnila vo štvrtok video zachytávajúce jej nové bojové úspechy v meste Aleppo. Na videozázname je vidieť skazu a trosky vo štvrti Faráfra, ktorá je stáročia stará. Informovala o tom agentúra AP.

Videozáznam zachytáva poškodené tradičné budovy s klenutými stropmi a kamennými múrmi vo Faráfre, ktorá sa rozkladá na úpätí slávnej starej pevnosti v centre Aleppa. Video ukazuje hromady trosiek, pokrútené kovové tyče a preborené stropy – a okolo nich kráča zopár bojovníkov.

https://www.youtube.com/watch?v=I2aNIsEYWO0

Sýrska vláda už v stredu oznámila, že sa jej v utorok 27. septembra podarilo vyhnať povstalcov zo štvrte Faráfra, čo bol prvý takýto postup armády v starom Aleppe. Vláda od minulého týždňa vedie v Aleppe rozsiahlu vzdušnú vojenskú operáciu a vyhráža sa aj obrovskou pozemnou ofenzívou. Charitatívna organizácia Lekári bez hraníc (MSF) uviedla, že pri tomto postupe sýrskej armády bolo zabitých vyše 270 civilistov. Nemenovaný predstaviteľ sýrskej armády už v predchádzajúcich dňoch pre agentúru AP povedal, že ofenzíva v Aleppe sa nezastaví, kým nebudú povstalci „vyhladení“. Niektorí analytici sa domnievajú, že bitka o Aleppo napokon rozhodne o výsledku celého sýrskeho konfliktu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia