Francúzsko má obavy z atentátov, posilnilo bezpečnosť

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Francúzi prekazili teroristický útok v Paríži
Foto: SITA/AP

PARÍŽ 30. septembra (WebNoviny.sk) – Parížska prefektúra nariadila výrazné posilnenie bezpečnostných opatrení v okolí rezidencie francúzskeho prezidenta – Elyzejského paláca, nachádzajúceho sa v centre Paríža. Informovala o tom dnes rozhlasová stanica RTL.

Podľa tajných služieb hrozia útoky na Elyzejský palác

Dôvodom pre posilnenie ochrany sú správy o „vážnom riziku teroristických útokov“ na Elyzejský palác, ktoré prefektúra získala od tajných služieb. Malo by ísť aj o útoky spáchané samovražednými atentátnikmi. RTL informovala, že súčasťou posilnených bezpečnostných opatrení je aj zmena v počte policajtov na jednotlivých kontrolných postoch – namiesto jedného budú odteraz hliadkovať dvaja. Zvýšil sa aj celkový počet hliadok. Väčšina policajtov bude vyzbrojená samopalmi. Hliadkam sa odporúča avizovať nadriadeným akúkoľvek podozrivú osobu či automobil.

Riziko atentátov je trvale vysoké

Štvrť, ktorú pretína trieda Champs-Élysées, mala aj doteraz výraznú policajnú ochranu, keďže ide o turistami vyhľadávanú lokalitu, kde navyše sídlia aj mnohé úrady a významné spoločnosti.

Riziko atentátov vo Francúzsku je trvale vysoké aj v súvislosti s tým, že táto krajina sa aktívne zapája do náletov na ciele Islamského štátu v Sýrii, ako aj v Iraku, kde sa dnes k bojom proti IS pod vedením USA pripojila francúzska lietadlová loď Charles de Gaulle. Koalícia sa pripravuje na pokus dobyť naspäť mesto Mósul od IS.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia