Bombový útok na reštauráciu v Mogadiše usmrtil troch ľudí

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Útok na hotel v somálskom hlavnom meste Mogadišo
Útok islamských militantov zo skupiny aš-Šabáb na hotelový komplex si vyžiadal 14 obetí a najmenej 20 zranených. Mogadišo, 27. marec 2015. Foto: SITA/AP

MOGADIŠO 1. októbra (WebNoviny.sk) – Najmenej traja ľudia zahynuli a sedem ďalších utrpelo v sobotu zranenia pri výbuchu nálože umiestnenej v aute v somálskej metropole Mogadišo. S odvolaním sa na vyhlásenie tamojšej polície o tom informovala agentúra DPA.

K bombovému útoku došlo neďaleko obľúbenej somálskej reštaurácie Blue Sky. K zodpovednosti za incident sa prostredníctvom svojej spriaznenej rozhlasovej stanice Andalus prihlásila militantná organizácia aš-Šabáb.

Uviedla pritom, že terčom jej útoku mali byť príslušníci somálskych bezpečnostných zložiek, ktorí sa v predmetnej reštaurácií často stravujú. Viacero z nich podľa slov polície pri útoku skutočne utrpelo zranenia.

Extrémisti z aš-Šabábu napojení na al-Káidu sú v Somálsku už dlhodobo zdrojom násilia, pričom sa zameriavajú najmä na vládnych predstaviteľov i na domácich a zahraničných vojakov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Aš-Šabáb