Putin oslavuje narodeniny, dostal tigra, aj krokodíla

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Putin
Vladimír Putin dostáva rôzne dary. Foto: internet

BRATISLAVA 9. októbra (WEBNOVINY) – Ruský prezident Vladimír Putin dnes oslavuje 64 narodeniny. Hlava štátu dostáva pravidelne rôzne dary ako sú knihy, ale dostal aj malé tigríča, či krokodíla. Tohtoročné narodeniny oslávi v kruhu rodiny a priateľov.

Putinov hovorca Dmitrij Peskov novinárov informoval, že Putin dostáva rôzne dary. Väčšinou ide o knihy, ktoré skončia v prezidentskej knižnici, niektoré si však necháva pre seba. Napríklad k päťdesiatke dostal kópiu koruny vládcu Momomacha, ktorú zhotovili ruskí zlatníci. Medzi darčekmi bola aj mapa Ruska zhotovená z uralského jaspisu. Bývalý moldavský prezident podaroval Putinovi dokonca krokodíla so slovami, že krokodíl je jediné zviera, ktoré sa nevracia späť. V roku 2008 zas Putin dostal k narodeninám malé tigríča, ktoré skončilo v zoologickej záhrade. K šesťdesiatke dostal od premiéra Dmitrija Medvedeva knihu vydanú v roku 1910.

Putin
Foto: internet

Spoločnosť Caviar, ktorá sa špecializuje na výrobu luxusných mobilov, vydala tento rok k Putinovym narodeninám obmedzenú sériu mobilov s portrétom Putina v zlatej farbe. Model sa volá Supremo Putin Damascus. Spoločnosť uviedla na trh len 64 kusov takýchto telefónov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Dmitrij PeskovVladimir Putin