Švédi sú pobúrení, šiesti migranti znásilnili ženu na vozíku

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Invalidný vozík
Foto: ilustračné, Thinkstock

ŠTOKHOLM 12. októbra (WebNoviny.sk) – Výtržnosti vyvolali vo Švédsku prvé informácie o znásilnení 30-ročnej bezbrannej, na invalidný vozík pripútanej ženy šiestimi migrantmi. Dejiskom incidentu bolo mestečko Visby na ostrove Gotland, kde žena smerovala z reštaurácie taxíkom s jedným z migrantov domov, keď pocítila silné nutkanie na potrebu.

Utrpela ťažké zranenia

Muž, ktorý bol s ňou vo vozidle, jej ponúkol, že má toaletu doma – v azylovom centre, čo žena s vďakou prijala. Na WC ju však prepadol a znásilnil, jeho päť kolegov v tom po niekoľko hodín brutálne pokračovalo, vyplýva zo ženiných slov, ktoré sprostredkovali niektoré internetové servery vrátane unzensuriert.at. Vyšetrujúci lekár skonštatoval u ženy, ktorá ušla, len čo ju násilníci ponechali na chvíľu na pokoji, šokový stav a ťažké zranenia.

Švédska polícia šesticu mužov-dvadsiatnikov v krátkom čase zadržala. Medzičasom však žiadateľov o azyl, na ktorých podala trestné oznámenia, prepustila na slobodu. Orgány činné v trestnom konaní s ohľadom na politickú korektnosť utajujú národnosť páchateľov. Dokonca aj informáciu o udalosti na jednej zo sociálnych sietí vymazali, pretože vyvolala priveľa nenávistných reakcií.

Páchatelia sú žiadateľmi o azyl

Švédsky denník Expressen však predsa len priniesol informácie o páchateľoch, ktorí zhodne pochádzajú z radov žiadateľov o azyl. Rozhlasová stanica Nordfront zverejnila na svojom servere videozáznam, ktorý zachytáva dôvodne podozrivých zo znásilnenia.

Prípad viedol už k niekoľkým protestným akciám občanov v škandinávskej krajine, v ktorých účastníci dali najavo svoj hnev v súvislosti s konaním azylantov i postupom polície. V mestečku Visby posilnili v reakcii na udalosti policajnú prítomnosť, ostrov Gotland však v rámci Švédska patrí medzi bezpečné lokality.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať