Letisko v Ženeve vystrašil bombový poplach

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Aeroflot
Foto: SITA/AP

ŽENEVA 13. októbra (WebNoviny.sk) – Z medzinárodného letiska vo švajčiarskej Ženeve prišla informácia o popoludňajšom bombovom poplachu, ktorý si vynútil evakuáciu pasažierov stroja ruskej leteckej spoločnosti Aeroflot.

Ako vyplýva zo správ švajčiarskych médií, v čase, keď už lietadlo rolovalo na štartovnej dráhe sa pri okienku tejto spoločnosti prihlásil muž, ktorý oznámil, že na palube je nálož. Muža zadržali a začali voči nemu konanie.

Podľa informácií, ktoré s odvolaním sa na švajčiarsku prokuratúru prinieslo internetové vydanie denníka Bild, bol zadržaný ruský občan, podozrivý z vyhrážania sa odpálením nálože v lietadle. Podrobnosti zatiaľ nie sú známe a pozadie tohto prípadu je tak nejasné.

Pri incidente nedošlo k zraneniam, spôsobil však značné omeškanie, keďže privolaní pyrotechnici museli preskúmať celý stroj a navyše bolo potrebné postupne preveriť celý náklad z batožinového priestoru lietadla.

Ako vyplýva z údajov spoločnosti Aeroflot, išlo o let 2381 smerujúci do Moskvy, ktorého 115 cestujúcich sa napokon prepraví do cieľa inými lietadlami.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať