Polícia zastrelila islamistu, ktorý plánoval útok v Ankare

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Polícia
Foto: ilustračné, SITA/AP

ANKARA 19. októbra (Webnoviny.sk) – Príslušníci tureckej polície zastrelili v stredu údajného člena extrémistickej organizácie Islamský štát (IS) podozrivého z prípravy samovražedného bombového útoku, ktorý plánoval uskutočniť v metropole Ankara. Informovala o tom agentúra Reuters.

Protiteroristické policajné komando sledovalo muža do bytu na deviatom poschodí vežiaka na predmestí Ankary, kde ho policajti zastrelili po tom, ako na nich spustil paľbu po výzve, aby sa vzdal. V byte podozrivého sa našli výbušniny. Ako uviedla agentúra Anadolu, muž, ktorého identifikovali len ako 24-ročného obyvateľa mesta Diyarbakir, mal v úmysle zaútočiť počas niektorého z verejných zhromaždení v Ankare.

Na základe informácií o plánovaných útokoch islamistov úrad guvernéra Ankary vydal v pondelok zákaz usporadúvať v hlavnom meste verejné zhromaždenia a pochody. Zákaz platí do konca novembra, pričom v celom Turecku bol po pokuse o prevrat z 15. júla vyhlásený výnimočný stav, ktorý zostane v platnosti prinajmenšom do konca decembra.

Turecko v ostatných mesiacoch zažilo niekoľko teroristických útokov pripisovaných kurdským separatistom alebo radikálom z džihádistickej organizácie Islamský štát, ktorá ovláda časti Sýrie i Iraku, krajín susediacich s Tureckom.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie Islamský štát