Clintonová opäť porazila Trumpa, jej podpora však klesla

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Hillary Clintonová, Donald Trump
Republikánsky kandidát na amerického prezidenta Donald Trump a demokratka Hillary Clintonová počas posledného vzájomného televízneho súboja. Las Vegas, 19. október 2016. Foto: SITA/AP

LOS ANGELES 20. októbra (WebNoviny.sk) – Demokratická kandidátka Hillary Clintonová zvíťazila aj v tretej prezidentskej debate, ktorá sa konala v stredu večer miestneho času na pôde Nevadskej univerzity v meste hazardu Las Vegas. Vyplýva to z bleskového prieskumu televízie CNN vykonaného bezprostredne po skončení diskusie.

V prieskume televízie CNN približne 52 percent respondentov, ktorí sledovali priebeh debaty, odpovedalo, že zvíťazila Clintonová. Ako Trumpov úspech duel naopak hodnotilo len 39 percent opýtaných, informovala dnes agentúra DPA.

Demokratická kandidátka však napriek jednoznačnému percentuálnemu víťazstvu dopadla v prieskume horšie, než v druhej debate z 9. októbra. Ešte väčší prepad zaznamenala oproti prvému duelu z 26. septembra.

Podpora Clintonovej postupne klesala. V prvom kole bolo o jej úspechu presvedčených až 62 percent z oslovených divákov; v druhom už len približne 57 percent respondentov, pričom pri stredajšom poslednom televíznym zápolení jej hlas dalo iba 52 percent opýtaných.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Donald TrumpHillary Clintonová