Nemci súdia mladú džihádistku, ktorá nožom bodla policajta

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Nemecko
Týmto nožom Sýrčan zavraždil Poľku. Reutilingen, 24. júl 2016. Foto: NONSTOP NEWS via AP

HANNOVER 20. október (WebNoviny.sk) – V Nemecku sa vo štvrtok začal proces so 16-ročnou sympatizantkou extrémistickej organizácie Islamský štát, ktorá pred ôsmimi mesiacmi bodla do krku policajta a spôsobila mu ťažké zranenia. Obvinená je z pokusu o vraždu a podpory zahraničnej teroristickej organizácie, uviedla agentúra DPA.

Podľa prokuratúry si vtedy 15-ročná Safia S. najneskôr v novembri minulého roka osvojila radikálnu džihádistickú ideológiu Islamského štátu (IS) a udržiavala prostredníctvom istej internetovej služby aj kontakt s jedným džihádistom v Sýrii. V januári odcestovala do Turecka, aby sa pripojila k IS v Sýrii. Jej matka sa však postarala o to, aby sa vrátila do Nemecka.

Dievča sa ešte v Istanbule nechalo presvedčiť džihádistami, aby v Nemecku vykonalo „mučenícku operáciu“. Koncom februára sa preto ozbrojená kuchynským nožom vybrala na železničnú stanicu v Hannoveri, kde neočakávane bodla policajta do krku.

V prípade dokázania viny jej hrozí trest maximálne desať rokov väzenia. Ďalším obvineným v tomto prípade je Mohamas Hasan K., ktorý údajne o Safiinom pláne vedel.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Islamský štát