Londýnske letisko evakuovali pre chemický poplach

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Londyn letisko
Foto: SITA/AP

LONDÝN 21. októbra (WebNoviny.sk) – Londýnske letisko City (London City Airport) mohlo obnoviť prevádzku po tom, ako si chemický poplach vyžiadal v piatok popoludní evakuáciu jeho budovy a privolanie špecializovaných zásahových zložiek.

Tie okolo 19.00 h miestneho času (20.00 h) vyhlásili priestory za „bezpečné“, keďže merania nepreukázali chemické zamorenie, informoval spravodajský server BBC.

Podľa zverejnených údajov museli zdravotníci na letisku poskytnúť pomoc 26 osobám, ktorým prišlo nevoľno a mali ťažkosti s dýchaním. Dvoch pacientov po tejto udalosti hospitalizovali. Evakuácia sa týkala približne 500 ľudí, z ktorých mnohí čakali na obnovenie prevádzky medzi lietadlami na ploche.

Policajti a hasiči v ochranných odevoch prekontrolovali dvakrát celú letiskovú budovu, chemické meranie však nezachytilo žiadne „zvýšené hodnoty“, uviedla BBC s odvolaním sa na vyhlásenie hasičského zboru. Evakuované priestory po vyvetraní a prehľadaní opäť sprístupnili cestujúcim.

Agentúra AP uviedla, že príčina poplachu, ktorý sprevádzalo spustenie požiarneho alarmu, zostáva nejasná, nepredpokladá sa však, že by mohol súvisieť s terorizmom. Londýnska metropolitná polícia informovala, že pri prehliadke sa našiel sprej s dráždivým plynom, ktorý odhodil niektorý z cestujúcich.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia