Clintonová už nebude reagovať na Trumpove vyjadrenia

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Donald Trump, Hillary Clintonová
Demokratka Hillary Clintonová a republikánsky kandidát Donald Trump počas tretieho televízneho duelu. Las Vegas, 19. október 2016. Foto: SITA/AP

WASHINGTON 24. októbra (WebNoviny.sk) – Americká prezidentská kandidátka Hillary Clintonová tvrdí, že po troch televíznych debatách s Donaldom Trumpom už viac „ani nepomyslí na to, že by reagovala“ na jeho slová. Podľa agentúry AP to povedala novinárom na palube svojho lietadla, keď v sobotu navštívila pensylvánske mesto Pittsburgh.

Uchádzačka Demokratickej strany o kreslo šéfa Bieleho domu sa vyjadrila, že chce nechať Američanov, aby sami zvážili, čo „ponúkajú“ jednotliví kandidáti. Dodala, že chce hovoriť o tom, čo by mal budúci prezident urobiť, a dúfa, že práve na základe toho sa voliči rozhodnú.

„Môže hovoriť, čo len chce. Môže viesť svoju kampaň, ako len chce. Môže sa vyhýbať téme, môže ísť do Gettysburgu a povedať, že zažaluje ženy, ktoré vzniesli voči nemu obvinenia,“ povedala Clintonová, pričom narážala na množiace sa tvrdenia, že Trump sa v minulosti dopúšťal sexuálneho obťažovania. Republikánsky kandidát označuje tieto ženy za klamárky a trvá tiež na tom, že novembrové voľby by mohli byť poznačené rozsiahlymi podvodmi.

Napriek prísľubu, že na Trumpa nebude reagovať, Clintonová povedala v sobotu večer (miestneho času) na mítingu vo Filadelfii, že ak dáva najavo neochotu uznať prípadnú porážku vo voľbách, ide o „priamu hrozbu pre demokraciu“. Dodala, že v USA bol doteraz vždy zvykom „pokojný prechod moci“, v čom spočíva „rozdiel medzi vládou zákona a vládou silákov“.

Ešte v Pittsburghu odkázala Clintonová podporovateľom Trumpa, že chápe ich potrebu mať takého prezidenta, ktorý sa o nich zaujíma, a že túto požiadavku bude ako prezidentka spĺňať i ona.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Donald TrumpHillary Clintonová