Zaostávame za Clintonovou, priznala šéfka Trumpovej kampane

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Donald Trump
Republikánsky kandidát na amerického prezidenta Donald Trump. Foto: SITA/AP

WASHINGTON 24. októbra (WebNoviny.sk) – Manažérka kampane amerického republikánskeho prezidentského kandidáta Donalda Trumpa v nedeľu priznala, že zaostáva za demokratickou súperkou Hillary Clintonovou len dva týždne pre voľbami. Informovala o tom agentúra DPA.

„Zaostávame,“ povedala Kellyanne Conwayová v televízii NBC. Podľa jej slov má Clintonová „obrovské výhody“: v kampani ju podporujú manžel a exprezident Bill Clinton, súčasný prezident Barack Obama, prvá dáma Michelle Obamová či viceprezident Joe Biden. Ich popularitu pritom nikdy nedosiahne, tvrdí Conwayová.

Clintonová okrem toho vynaložila na inzerciu v septembri 66 miliónov dolárov, čo je dvakrát viac ako v auguste, uviedla Conwayová s tým, že väčšina jej spotov je negatívna a „žumpová“.

Šéfka Trumpovej kampane napriek všetkému vyjadrila nádej, že realitný magnát si dokáže nakloniť nerozhodnutých voličov na svoju stranu a zvíťaziť vo voľbách 8. novembra. Pre CNN Conwayová povedala, že všetky Trumpove mítingy naďalej sprevádza veľké nadšenie.

Jej vyjadrenia prišli v čase, keď výsledky nového prieskumu pre televíziu ABC News ukázali, že Clintonová má náskok 12 percent pred Trumpom (50 k 38 percentám) medzi pravdepodobnými voličmi.

Tím republikánskeho nominanta však nedostal len zlé správy. Trumpa totiž podporili prvé z významnejších novín, denník Las Vegas Review-Journal, ktorý patrí najväčšiemu prispievateľovi na kampaň Republikánskej strany pred tohtoročnými voľbami Sheldonovi Adelsonovi. Mnohé noviny, ktoré tradične podporovali republikánskych kandidátov, v poslednom čase podporili Clintonovú.

Trumpovu kampaň sužujú v uplynulých týždňoch ťažkosti okrem iného v súvislosti s obvineniami viacerých žien zo sexuálnych útokov. Sám Trump ich dôrazne popiera a vyhlásil, že každú takúto ženu zažaluje.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Barack ObamaBill ClintonDonald TrumpHillary ClintonováJoe BidenMichelle Obamová