Pôrodná asistentka chcela zabiť rodičky, vypočula si trest

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Vakcína, injekcia
Známe osobnosti i politici podporujú vakcináciu proti koronavírusu. Foto: ilustračné, SITA/AP

MNÍCHOV/BRATISLAVA 28. októbra (WebNoviny.sk) – Pôrodnú asistentku uznala v piatok nemecká justícia vinnou zo sedemnásobného pokusu o vraždu a ťažkého ublíženia na zdraví a odsúdila ju na 15 rokov odňatia slobody nepodmienečne. Krajinský súd Mníchov I. vyniesol jej dnes navyše uložil doživotný zákaz výkonu povolania, informovala agentúra DPA.

Rozsudok však nie je právoplatný, pretože obhajoba, ktorá požadovala oslobodenie obžalovanej v plnom rozsahu, už avizovala odvolanie proti vynesenému verdiktu. Tridsaťpäťročná obžalovaná, ktorá poprela, že by bola „čiernym anjelom pôrodnej sály“, mala tajne podať pacientkám pri pôrodoch cisárskym rezom prípravky na riedenie krvi, ktoré by bez okamžitých chirurgických zákrokov spôsobili ich smrť.

Súd v zdôvodnení vynesených trestov konštatoval, že pôrodná asistentka bola jedinou osobou, ktorá mala prístup k všetkým rodičkám. Poukázal aj na fakt, že v inak bezpečnom prostredí pôrodnej sály žiadna z obetí nemohla rátať s takýmto zákerným činom. Prokuratúra žiadala pre obžalovanú vzhľadom na závažnosť trestnej činnosti doživotie.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia